Of je nu van goudbruine, knapperige patatjes houdt die net uit de friteuse komen of van ovengebakken friet, één ding is zeker: patat is onweerstaanbaar lekker. Maar wat is een goede portie friet zonder de perfecte kruidenmix om het geheel naar een hoger niveau te tillen? Waarom zou je niet je eigen patatkruiden maken? Ontdek[…]
Specerijen geven een smaakboost aan alledaagse gerechten en zijn onmisbaar in je keukenkastje . In dit blog verkennen we de meest gebruikte specerijen. Benieuwd naar de populairste keukenkruiden? Lees dan hier verder. 1. Peper (zwarte en witte Peper) Peper is de koning van de specerijen en een van de oudste specerijen ter wereld. Zwarte peperkorrels,[…]
Lavendel is een populair kruid dat oorspronkelijk uit Egypte komt. Tegenwoordig wordt het verbouwd in landen rond de Middellandse-Zee. Het woord lavendel komt van het Latijn ‘lavere’ wat ‘wassen’ betekent. Het is dus lang bekend dat lavendel reinigend is voor lichaam en geeft. Wist je dat sommige onderzoeken hebben aangetoond dat de geur van lavendel[…]
Sluit je ogen en denk aan versgemalen paradijszaad. Wat ruik je dan? Er zijn maar weinig mensen die deze bijzondere specerij kennen. Daarom doen wij een poging om de unieke geur van paradijskorrels te beschrijven. Denk aan een combinatie van hazelnoot, cacao en mandarijn. Samengevat is dat de geur van paradijszaad. Het smaakt zoet, aards,[…]
Deze pasilla chili saus is een klassieker uit de Mexicaanse keuken en wordt gebruikt bij gerechten met eieren, gegrild vlees of kip. Het is ook lekker bij quesadillas, enchiladas en tortilla chips. De gebruikte pasilla peper wordt ook wel chilaca, chile negro (zwarte peper) of pasilla bajio genoemd. In plaats van de saus kant en[…]
De liefhebbers van de Franse keuken komen ze in veel recepten altijd weer tegen: herbes de Provence, in het Nederlands worden ze Provençaalse kruiden genoemd. Ze geven je gerechten een karakteristieke mediterrane smaak en geur. Je kunt Provençaalse kruiden gebruiken in marinades, sauzen, tomatengerechten en bij salades en gebakken krieltje. Wil je zelf je eigen[…]
Foelie is een van de meest complexe en verleidelijke kruiden in het assortiment van Voordeelkruiden. Ondanks zijn mysterieuze en aantrekkelijke naam wordt deze specerij nog niet zo breed toegepast en dat vinden wij jammer. Daarom laten we je in deze blog kennis maken met …. foelie. Wat is foelie? Foelie is het broertje van nootmuskaat.[…]
Haal je je kruiden nog in de supermarkt? Of ben je al overgestapt op online winkelen om de heerlijkste smaakmakers voor je gerechten te kopen? We hebben voor je op een rijtje gezet waarom het echt veel beter is om je kruiden online te halen. 1. Online kruiden zijn verser Kruiden gaan minder lang mee[…]
Is roze peper een nep peper? Roze peper wordt ook wel Braziliaanse peper genoemd en heeft een fris zoete smaak en die heerlijk met vette vis combineert. Roze peper komt op grote schaal voor in Brazilië en is geen familie van witte peperkorrels of zwarte peperkorrels, hij wordt daarom ook wel nep peper genoemd. Roze[…]
Wat is saffraan? Saffraan wordt gewonnen uit de bloem van de krokusplant (Crocus sativus). De saffraandraadjes zijn de gedroogde uiteindes van de stempels van de saffraanbloem. Iedere bloem bevat drie stempels die met de hand worden geoogst en gedroogd. Er zijn 150.000 bloemen nodig om een kilo saffraandraadjes te produceren. Verder bloeit de saffraan krokus[…]