Kruidenmix: zelf Provençaalse kruiden maken

Zelf Provencaalse kruiden maken

De liefhebbers van de Franse keuken komen ze in veel recepten altijd weer tegen: herbes de Provence, in het Nederlands worden ze Provençaalse kruiden genoemd. Ze geven je gerechten een karakteristieke mediterrane smaak en geur. Je kunt Provençaalse kruiden gebruiken in marinades, sauzen, tomatengerechten en bij salades en gebakken krieltje. Wil je zelf je eigen Provençaalse kruiden maken? Lees dan hieronder hoe je dit doet! We moeten je erbij vertellen dat dit een basisrecept is. Zoek je een kruidenmix met meer verfijning en een unieke smaak? Probeer dan onze Provençaalse kruiden!

Ingrediënten Provençaalse kruiden

Nieuwsgierig geworden naar het recept om zelf Provençaalse kruiden te maken? Hier komt het:

Meng deze kruiden goed door elkaar en doe ze vervolgens in een luchtdicht potje met goed afsluitbare deksel. Droog en donker bewaren.

Als je vragen hebt over deze kruidenmix of een foto van je zelfgemaakte Provençaalse kruiden met ons wilt delen, stuur dan een e-mail naar hallo[at]voordeelkruiden.nl.