Verpakking en verzending

Gratis verzending vanaf € 50,-

Bij bestellingen boven € 50,- is verzending met track & trace naar Nederland en België gratis. Bestellingen voor Duitsland worden boven € 80,- gratis verzonden. Voor Frankrijk geldt gratis verzending vanaf € 100,-

Verzendkosten

Bij bestellingen onder € 50,- hanteren wij voor Nederland een bedrag van € 5,95 als bijdrage in de verzend- en verwerkingskosten. Voor België brengen wij € 7,95 verzendkosten in rekening. 

Voor Duitsland hanteren we € 9,95 verzendkosten bij bestellingen onder € 80,-. De verzendkosten voor Frankrijk bedragen € 12,95. Vanaf € 100,- is verzending naar Frankrijk gratis.

Waarom moet ik verzendkosten betalen?

Dat is simpel. PostNL rekent gemiddeld € 7,25 verzendkosten voor Nederland en € 12,75 voor België. Deze kosten moeten op één of andere manier betaald worden. De meeste webwinkels rekenen deze kosten door als een onzichtbare opslag in de verkoopprijs van de producten. Dit vinden wij niet fair omdat op deze manier klanten die meerdere producten bestellen te veel zouden betalen. Wij houden de kosten liever open en eerlijk!

Levertijd

Bestellingen die vóór 16:00 uur worden geplaatst, worden direct door ons verwerkt en binnen twee werkdagen geleverd. Grootverpakkingen van 1 kg en 5 kg hebben een levertijd van circa 1 week. Al onze bestellingen zijn via track & trace te volgen. De code hiervan sturen we je per e-mail toe.

Brievenbuspakje

De bestellingen uit Nederland worden waar mogelijk verstuurd als brievenbuspakje. Handig, want je hoeft niet thuis te zijn om de bestelling in ontvangst te nemen. Bij grotere bestellingen wordt de zending kosteloos omgezet naar een pakketzending. Zowel bij een pakket als bij een brievenbuspakje ontvang je van ons een track & trace code om je bestelling te volgen.

Verpakkingen

Wij dragen graag ons steentje bij aan een beter milieu. Daarom hanteren we bij het verzenden van onze producten zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. De meeste producten zitten in milieuvriendelijke en luchtdichte verpakkingen die hersluitbaar zijn. Hier is niet alleen het milieu bij gebaat maar ben je verzekerd van maximaal behoud van smaak en kwaliteit. Onze hersluitbare zakken zijn gemaakt van gerecycled en natuurlijk kraftpapier. De zakken zijn voorzien van een speciale binnencoating die ontworpen is voor het vers houden van voedingsproducten.

laurierblad

Waarom papier en geen plastic (strooi)potjes?

We hebben voor kraftpapier gekozen en niet voor strooibusjes, bakken en potten om onze bijdrage te leveren aan het terug dringen van het plasic- en glasafval in het milieu. We adviseren om kruiden en specerijen die je dagelijks gebruikt te bewaren in kruidenpotjes van duurzaam materiaal zoals RVS en aardewerk. Glas raden we af. Onder invloed van zonlicht gaat de kwaliteit van kruiden en specerijen namelijk snel achteruit. Lees hier ons bewaaradvies voor kruiden en specerijen.

Bulkhoeveelheden en volumineuze producten zoals bladkruiden (bij sommige producten al vanaf 100 gram) worden geleverd in gesealde plastic zakken om de kwaliteit te waarborgen. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus het product is en de gekozen hoeveelheid. Wil je liever een hersluitbare papieren verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere hoeveelheden.

Ten slotte is onze filosofie dat het om de inhoud (de kwaliteit van de producten) gaat en niet om de verpakking. We hebben er daarom bewust voor gekozen om te investeren in de kwaliteit en betaalbaarheid van onze producten en niet in (dure) verpakkingen met schreeuwerige marketing. We adviseren onze klanten om zelf eenmalig duurzame potjes en busjes aan te schaffen en onze producten daarin te doen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Een win-win keuze.

Hergebruik dozen en vulmateriaal

Door de flinke groei van webwinkels is het aantal pakketzendingen en het gebruik van verzenddozen enorm toegenomen. We hebben er daarom voor gekozen om waar mogelijk karton te hergebruiken. Het kan dus zijn dat je bestelling wordt geleverd in een doos en of met vulmaterialen die eerder gebruikt zijn. De dozen verkeren in een goede staat en zijn prima te hergebruiken. Met deze duurzame oplossing willen we onze bijdrage leveren aan het behoud van ons milieu. Lees hier hoe wij nog meer onze bijdrage leveren aan een sociale en duurzame samenleving.