Categorie archieven: Ingrediënten

Roze peper? Oppassen als je allergisch bent voor noten

Roze peper notenallergie

Is roze peper een nep peper? Roze peper wordt ook wel Braziliaanse peper genoemd en heeft een fris zoete smaak en die heerlijk met vette vis combineert. Roze peper komt op grote schaal voor in Brazilië en is geen familie van witte peperkorrels of zwarte peperkorrels, hij wordt daarom ook wel nep peper genoemd. Roze […]

Wat is saffraan en hoe wordt het gemaakt?

Wat is saffraan

Wat is saffraan?Saffraan wordt gewonnen uit de bloem van de krokusplant (Crocus sativus). De saffraandraadjes zijn de gedroogde uiteindes van de stempels van de saffraanbloem. Iedere bloem bevat drie stempels die met de hand worden geoogst en gedroogd. Er zijn 150.000 bloemen nodig om een ​​kilo saffraandraadjes te produceren. Verder bloeit de saffraan krokus in […]

Open chat
Heb je nog vragen?